10 Mart 2015 Salı

Sonsuza Açılan Üçlükler



Ağırlıklı olarak üçlüklerden oluşan kitapta 12 tane de uzun şiir bulunuyor. Cemal Süreya Şiir Ödülü 'nü 2001 yılında Köz adlı kitabıyla alan Baştuğ için Hilmi Yavuz “Şiiri bir tür dağlama işlemiyle bedenine kazıyan bir şair” demişti. Ataol Behramoğlu ise onu şöyle değerlendiriyor: “İbrahim Baştuğ, özellikle geleneksel şiirimizin ses, kurgu, mecaz öğelerinden, öykünmeci olmaksızın başarıyla yararlanıyor. Bizden sonraki kuşaklardan, bazı şiirleri en sevdiğim şairler arasında yer alan bir şairimizdir.”
Bugüne dek altı şiir kitabı yayımlanan İbrahim Baştuğ'un, bütün kitaplarıyla Tekin Yayınevi'ne geçtiği duyuruldu. Yayınevi, geçtiğimiz mayıs ayında şairin son kitabı Üç Artı Sonsuz'un yanı sıra Çalınmış Kuyuları Babil'in ve İpteki Kareler adlı iki kitabını daha yeniden okurla buluşturdu.
Yeni şiir kitabı Üç Artı Sonsuz 'u 2013 Haziran'ında yaşanan Gezi Direnişi'ne adıyor İbrahim Baştuğ: “Çocukken düşenlere/ Kalbinde o kederle yürüyenlere/ Gezi'ye” ithafıyla başlayan kitapta Gezi'yi konu alan üç şiir var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder